Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών

Το ακίνητο του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών αποτελεί ένα από σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του ΟΣΕ με ιδιαίτερα μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης. Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 110 στρέμματα περίπου και περιλαμβάνει τους χώρους του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών – Λαρίσης, ο οποίος λειτουργεί πλέον ως κεντρικός ενιαίος σιδηροδρομικός σταθμός Αθηνών και του παλαιού – κατηργημένου σταθμού Πελοποννήσου

Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με καλές προσβάσεις, και εξυπηρετείται άψογα από το σταθμό του Μετρό «Σταθμός Λαρίσης».

Τα σημαντικότερα υπάρχοντα κτίρια που περιλαμβάνονται στην έκταση των 110 στρεμμάτων είναι:

  1. Το σημερινό κτίριο επιβατών του σταθμού Αθηνών (παλαιός Λαρίσης), εμβαδού 1250τμ περίπου και
  2. Το παλαιό κτίριο επιβατών του κατηργημένου – Σταθμού Πελοποννήσου, εμβαδού 815τμ περίπου, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ενρστ Τσίλερ.

 

image

Θέση Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

image

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ισραηλίτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος έχει χωροθετηθεί σε έκταση 5 στρεμμάτων, που διέθεσε η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.. Η εν λόγω έκταση βρίσκεται  μέσα σ’ ένα χώρο πρασίνου περίπου 10 στρεμμάτων, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, στη δυτική είσοδο της πόλης και θα περιλαμβάνει κτίριο συνολικής επιφάνειας 7.000 τ.μ. με δραστηριότητες, μουσείου, συνεδριακού κέντρου, επιμόρφωσης.