Μεγάλοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί αποτελούν τα ακίνητα με τις μεγαλύτερες προοπτικές αξιοποίησης που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Στους σημαντικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς περιλαμβάνονται των Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου και Πάτρας. 

Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών

Το ακίνητο του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών αποτελεί ένα από σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του ΟΣΕ με ιδιαίτερα μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης. Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 110 στρέμματα περίπου και περιλαμβάνει τους χώρους του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών – Λαρίσης, ο οποίος λειτουργεί πλέον ως κεντρικός ενιαίος σιδηροδρομικός σταθμός Αθηνών και του παλαιού – κατηργημένου σταθμού Πελοποννήσου

Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με καλές προσβάσεις, και εξυπηρετείται άψογα από το σταθμό του Μετρό «Σταθμός Λαρίσης».

Τα σημαντικότερα υπάρχοντα κτίρια που περιλαμβάνονται στην έκταση των 110 στρεμμάτων είναι:

  1. Το σημερινό κτίριο επιβατών του σταθμού Αθηνών (παλαιός Λαρίσης), εμβαδού 1250τμ περίπου και
  2. Το παλαιό κτίριο επιβατών του κατηργημένου - Σταθμού Πελοποννήσου, εμβαδού 815τμ περίπου, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ενρστ Τσίλερ.

 

Athens Station 

Θέση Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Athens Station

Athens Station

 

Σιδηροδρομικός Σταθμός Πειραιά

O Σιδηροδρομικός Σταθμός Πειραιώς διοικητικά ανήκει στο Δήμο Πειραιώς. Το ακίνητο, που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, γειτνιάζει με το Λιμένα Πειραιώς (μεσολαβεί μεταξύ τους η Ακτή Καλλιμασιώτη) και με τον τερματικό σταθμό Πειραιώς του ΗΣΑΠ (μεσολαβεί μεταξύ τους η οδός Κόνωνος). Οι υπόλοιπες δύο πλευρές του ακινήτου που ορίζουν το οικοδομικό του τετράγωνο (99/Τ.25), συνορεύουν με τις οδούς Αγίου Διονυσίου και Φωκίωνος.

Το συνολικό εμβαδόν του ακινήτου του ΣΣ Πειραιά ανέρχεται σε 13.491 τμ. To βασικό κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού αποτελείται από ένα κεντρικό διώροφο τμήμα και δύο πλαϊνά ισόγεια τμήματα. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 590τμ. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί στις αρχές του 20ου αιώνα και με την υπ’ αριθμ. 21745/1214/16.03.1987 (ΦΕΚ. 420/Δ/15-05-1987) έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο και βρίσκεται εντός της περιοχής του ιστορικού κέντρου του Πειραιά (π.δ. 27-08-1982, Δ’ 410).   

Ο σταθμός έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα και αποτελεί τον τερματικό σταθμό του προαστιακού και υπεραστικού δικτύου (τόσο προς Πελοπόννησο όσο και προς Βόρεια Ελλάδα) και έχει 3 αποβάθρες και 5 σιδηροδρομικές γραμμές.  Οι πρόσφατες κατασκευές περιλαμβάνουν δύο νέα κτήρια συνολικής επιφάνειας 279 τμ.   

Το ακίνητο εξυπηρετείται άψογα από αστικά μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς βρίσκεται δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό προγραμματίζεται η κατασκευή του σταθμού Πειραιά της γραμμής  3 του μετρό (Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας).

Οι όροι δόμησης και οι χρήσεις γης καθορίστηκαν στην υπ’ αριθμ. κ.υ.α. 45957/5.11.2004, σύμφωνα με την ειδική νομοθεσία των  Ολυμπιακών Αγώνων, και διευκρινίστηκε με το υπ’ αριθμ. 28151/19.7.2006 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  Σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης επιτρέπεται η κατασκευή κτηρίου ανωδομής (άνωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών και των αποβάθρων) με κάλυψη 9.022τμ και δόμηση 37.500τμ.

 Peiraias Station

Θέση Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά

 Peiraias Station

Peiraias Station 

Υπάρχον κτίριο Σιδηροδρομικού Σταθμού

 

Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης

Η συνολική έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης είναι περίπου 90 στρέμματα. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης και αποτελεί κέντρο μεταφορών, καθώς πέραν του σιδηροδρομικού σταθμού, λειτουργεί αφετηρία αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ και παράλληλα κατασκευάζεται ο τερματικός σταθμός του μετρό της Θεσσαλονίκης. Λόγω των παραπάνω, το ακίνητο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εμπορικών και γενικότερα επαγγελματικών χρήσεων.

Thessaloniki Station

Thessaloniki Station

Thessaloniki Station